ВИДЕО: Што се случува со вашето тело за време на секс?

By on January 2, 2015
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrEmail this to someone

Погледнете го ова поучно видео и дознајте што се случува со вашето тело за време на секс.

ВИДЕО: Што се случува со вашето тело за време на секс?

Сексуалниот однос се одвива низ четири фази: возбуда, фаза плато, оргазам и смирување. Возбудата е фаза која започнува со првата еротска стимулација и може да трае неколку минути, па дури и часови. Во оваа фаза мозокот го ослободува хормонот серотонин, кој го поттикнува чувството на среќа, како и адреналин и допамин кои ја зголемуваат сексуалната желба.

Зениците на окото се шират, срцето почнува забрзано да чука и секое чувство во вашето тело е поинтензивно.

Кога сме блиску до врвот, мускулите на нозете, лицето и рацете почнуваат да се грчат. Тензијата која се стварала во текот на сексуалниот чин конечно се ослободува, а после оргазмот следи фазата на смирување.

Погледнете го видеото…

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrEmail this to someone