• Повеќе секс = повеќе пари?!
  Повеќе секс = повеќе пари?!

  Најновото британско истражување ви дава уште една добра причина да се впуштите во добар секс со вашата партнерка. Откријте за што станува збор… Сексот е одлична работа, зар не? Заработувањето пари исто така. А што ако ви...

  • Posted 1 year ago
  • 0
 • На кој начин да се решите од долговите?
  На кој начин да се решите од долговите?

  Долгови на сите страни, плаќање рати, минуси на тековната сметка, кредитни картички, кредит за автомобил, стан… Секој ќе се согласи дека задолженоста на поеднците и семејствата денес е поголема од било кога порано. Се поставува прашањето што...

  • Posted 2 years ago
  • 0
 • 5 знаци дека работата за која аплициравте не е добра
  5 знаци дека работата за која аплициравте не е добра

  Иако кога барате работа најважно ви е да ве примат, сепак важно е и таа работа да биде добра. Секако дека сите имаме различни критериуми за тоа што претставува добра работа, но ова се некои од знаците...

  • Posted 2 years ago
  • 0
 • Како да го организирате вашето време
  Како да го организирате вашето време?

  Стануваш рано наутро и почнуваш да се приготвуваш за работа. Веќе си во колата, кога ти ѕвонат од работа за да те потсетат да земеш некој документ. Ти си го заборавил, се враќаш назад, се нервираш бидејќи...

  • Posted 2 years ago
  • 0
 • Еве колку спијат некои од најуспешните луѓе на светот
  Еве колку спијат некои од најуспешните луѓе на светот

  Денот има само 24 часа, и тоа е нешто што ни најбогатите бизнисмени не можат да го променат. Иако денот не може да има повеќе часпво, од онолку колку што има, може да се промени начинот на...

  • Posted 2 years ago
  • 0
 • 15 правила за бизнис е-маиловите
  15 правила за бизнис е-маиловите

  Бизнис комуникацијата преку Интернет е нешто без кое не можеме. Како се друго и таа има неколку правила кои може да ти го олеснат животот и животот на оние со кои си пишуваш. Зошто служи бизнис-пораката? Таа...

  • Posted 2 years ago
  • 0
 • Како да бидеш добар менаџер
  Како да бидеш добар менаџер

  Работата со луѓе не е природен талент, туку нешто што се учи. Добриот менаџер станува таков, кога учи и стекнува искуство. Постојат неколку основни вештини кои ти требаат ако „менаџираш“ тим: 1. Мотивација на тимот Основна вистина...

  • Posted 2 years ago
  • 0
 • Стресот на работното место
  Стресот на работното место

  На сите им се случува. Стресот во принцип е еден од главните проблеми на современиот човек, а работниот стрес е најчестиот вид. Стресот се дефинира како физички, хемиски или емоционален фактор кој доведува до напнатост на телото...

  • Posted 2 years ago
  • 0
 • Три мобилни апликации со кои може да заработувате пари
  Три мобилни апликации со кои може да заработувате пари

  Тешко дека има човек кој би одбил да заработува малку пари со минимална работа. На тоа се потпираат и мноштво апликации за Android и iOS, кои го привлекуваат вниманието на корисниците со ветувања за брзи и лесни...

  • Posted 2 years ago
  • 0
 • Како да се однесуваме на бизнис вечера
  Како да се однесуваме на бизнис вечера

  Вистина е дека огромен дел од однесувањето кое до пред еден век било секојдневие, веќе може само да се види на некои филмови и книги. Денес мажите не ја допираат ивицата на шеширот кога ќе се сретнат...

  • Posted 2 years ago
  • 0