Samsung го претстави концептот за паметен велосипед

By on June 15, 2014
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrEmail this to someone

Маестро академијата на Samsung извади нов „Smart Bike“ концепт (паметен велосипед). Овој велосипед се поврзува со вашиот телефон и се обидува да создаде побезбедно возење на велосипедистите.

Samsung го претстави концептот за паметен велосипед

Smart Bike ќе има и вградена камера, Wi-Fi и Bluetooth. Кога ќе го поврзете вашиот smartphone безжично со велосипедот ќе ви покажува она што се случува на екранот со помош на камера монтирана на задниот дел на велосипедот. Овој велосипед има четири Arduino ласерски проектори кои создаваат велосипедска патека околу вас доколку таа не постои, дозволувајќи им на другите возачи да го забележат вашето присуство. Сепак, треба да се напомене дека ова е само концепт за сега.

Погледнете го видеото:

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrEmail this to someone