Samsung Gear Blink конкурент на Google Glass?

By on May 24, 2014
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrEmail this to someone

Не беше тешко да се заклучи дека Samsung ќе се вклучи во битката на паметни очила, па прашањето беше само дали ќе биде конкурент на Google Glass.

Samsung Gear Blink конкурент на Google Glass?

Извори од Азија неодамна тврдеа дека Gear Glass ќе биде претставен во септември на саемот IFA 2014, а исто така се наведува дека очилата ќе се базираат на Tizen платформа. Samsung сега има поднесено барање за регистрација на брендот кое не дава многу детали, само знаеме дека името на новиот бренд ќе биде Gear Blink, но не знаеме дали ќе биде конкурент на Google или на Facebook кои неодама ја купија компанијата Oculus Rift.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrEmail this to someone