Првите фотографии од новиот Audi A4!

By on April 14, 2015
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrEmail this to someone

Auto Express објави фотографии од новиот автомобил Audi A4.

Првите фотографии од новиот Audi A4!

Овој автомобил премиерата треба да ја доживее на саемот за автомобили во Франкфурт кој ќе се одржи во месец септември.

Како што најави Улрен Хакенберг, новиот A4 ќе донесе нов стандард во класата кога е во прашање квалитетот на возењето. Масата треба да биде за околу 100 kg пониска од таа на актуелниот модел и тоа благодарение на новата MQB платформа. Тоа автоматски ќе ги подобри перформансите и ќе ја намали потрошувачката, а ќе придонесе и за многу подинамично возење. И од Audi ветуваат дека тоа нема да биде на сметка на удобноста, таа исто така ќе биде подобрена во однос на актуелниот модел.

Првите фотографии од новиот Audi A4!

Промените во надворешниот изглед нема да бидат големи. Меѓутоа, новиот Audi A4 се одликува со поостри и поспортски линии.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrEmail this to someone