Неверојатна фотографија – ласица се „вози“ на грбот на клукајдрвец

By on March 4, 2015
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrEmail this to someone

Фотографот Мартин ЛеМеј направил неверојатна фотографија на која се гледа клукајдрвец во лет на чиј грб се наоѓа ласица.

Неверојатна фотографија – ласица се „вози“ на грбот на клукајдрвец

Шетајќи со својата сопруга во паркот Мартин ЛеМеј слушнал шушкање и раздвиженост околу гранките на блиските дрвја. Кога сфатил што се случува не ја испушил приликата да ја фотографија ситуацијата која е навистина неверојатна и несекојдневна.

Ласица нападнала клукајдрвец и му се качила на грбот, а тој летнал. Ласицата всушност не сакала само да се „повози“ туку сакала да го изеде клукајдрвецот. Клукајдрвецот се обидувал да се ослободи од ласицата па слетал и се спасил благодарение на ЛеМај и неговата сопруга кои и го привлекле вниманието на ласицата.

Неверојатна фотографија – ласица се „вози“ на грбот на клукајдрвец

Неверојатна фотографија – ласица се „вози“ на грбот на клукајдрвец

Неверојатна фотографија – ласица се „вози“ на грбот на клукајдрвец

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrEmail this to someone