Lamborghini 5-95 од Zagato (ФОТО)

By on May 27, 2014
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrEmail this to someone

Еден од премиерните настани оваа година Concorso d’Eleganza Villa d’Este е настан во Италија. Таму беше претставено Lamborghini 5-95, а за изгледот е одговорна дизајнерската куќа Zagato.

Lamborghini 5-95 од Zagato (фото галерија)

Автомобилот беше создаден по налог на Алберт Спиес, за кој се вели дека е еден од најважните Lamborghini колекционери, и се тоа по повод 95-годишнината од италијанската дизајнерска компанија.

Lamborghini 5-95 од Zagato (фото галерија)

Како основа за Lamborghini 5-95 послужи Gallardo LP570-4 (со 570 коњи и погон на сите четири тркала), на кој момците од Zagato целосно го променија надворешниот изглед.

Lamborghini 5-95 од Zagato (фото галерија)

Lamborghini 5-95 од Zagato (фото галерија)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrEmail this to someone