Креаторот на Minecraft понуди повисока цена од Џеј-Зи и Бијонсе за најскапата куќа

By on December 20, 2014
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrEmail this to someone

Креирајте ја најпопуларната видео игра во светот, продадете ја на Мајкрософт за 2,5 милијарди долари, и живејте како цар. Прилично едноставно.

Креаторот на Minecraft понуди повисока цена од Џеј-Зи и Бијонсе за најскапата куќа

Иако куќата не е најдоброто место во светот парите не секогаш купуваат вкус, но навистина импресивно е тоа дека Маркус Персон креаторот на Minecraft направи се на вистински начин, масовно е почитуван од страна на индустријата, и затоа со право може да ја прослави победата во наддавањето над Џеј-Зи и Бијонсе за домот во Беверли Хилс кој вреди 70.000.000 долари. Ова е најскапата куќа во една од најскапите населби во светот, како и фактот дека тој попатно победи во наддавањето над две гигантско познати личности кое го прави тоа уште подобро. Добро за него. Еве неколку фотографии…

Креаторот на Minecraft понуди повисока цена од Џеј-Зи и Бијонсе за најскапата куќа

Креаторот на Minecraft понуди повисока цена од Џеј-Зи и Бијонсе за најскапата куќа

Погледнете го и видеото…

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrEmail this to someone