iPhone 6: Нови детали

By on June 7, 2014
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrEmail this to someone

Сигурно веќе ви е познато дека новиот iPhone 6 ќе има екран поголем од 4.7 инчи и дека ќе има можност за втор уште поголем модел популарно наречен iPhablet со екран од 5.5 инчи. Покрај овие познати информации, ние ви откриваме непознати детали за новитетот на Apple.

iPhone 6: Нови детали

Според информациите дадени од внатрешен извор во компанијата Apple новиот iPhone 6 би требало да користи NFC (Near Field Communications) технологија за лесно поврзување со други смартфони и смарт мобилни уреди, за брз пренос на информации и податоци. Главната корист од NFC технологијата кај iPhone 6 ќе бидат електронските трансакции, односно наплата преку самиот смартфон.

Исто така, кај новиот iPhone 6 ќе видиме и нов стандард на LTE конекција со Cat 6 антената која овозможува сообраќај од дури 300mb/s.

iPhone 6: Нови детали

Пристигнувањето на iPhone 6 се очекува на 18 септември, но можно е Apple да изненадат со предвремена промоција.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrEmail this to someone