ФОТО: Овој Боинг е вистинска летачка палата

By on April 3, 2015
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrEmail this to someone

Боинг 747-8 ВИП е најдолгиот и втор по големина авион кој некогаш е направен.

ФОТО: Овој Боинг е вистинска летачка палата

Придвижуван од четири General Electric GEnx мотори, овој авион може да лета околу 8000 наутички милји нон-стоп.

ФОТО: Овој Боинг е вистинска летачка палата

Овој Боинг е избран да биде официјален авион на претседателот на САД.

ФОТО: Овој Боинг е вистинска летачка палата

ФОТО: Овој Боинг е вистинска летачка палата

Основната цена на авионот изнесува 367 милиони долари, која не ги вклучува луксузните добра кои го сочинуваат. Како што можете да забележите од фотографиите, целиот инвентар е правен по мерка и од најлуксузни материјали.

ФОТО: Овој Боинг е вистинска летачка палата

ФОТО: Овој Боинг е вистинска летачка палата

ФОТО: Овој Боинг е вистинска летачка палата

ФОТО: Овој Боинг е вистинска летачка палата

ФОТО: Овој Боинг е вистинска летачка палата

ФОТО: Овој Боинг е вистинска летачка палата

ФОТО: Овој Боинг е вистинска летачка палата

ФОТО: Овој Боинг е вистинска летачка палата

ФОТО: Овој Боинг е вистинска летачка палата

ФОТО: Овој Боинг е вистинска летачка палата

ФОТО: Овој Боинг е вистинска летачка палата

ФОТО: Овој Боинг е вистинска летачка палата

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrEmail this to someone