ФОТО: Французинка прошета гола низ Њујорк!

By on March 18, 2015
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrEmail this to someone

Ерика Симон е французинка која веќе 12 години живее во Њујорк, а по професија е фотограф.

ФОТО: Французинка прошета гола низ Њујорк!

Таа честопати се прашувала каков би бил светот ако не носиме облека. Така, Ерика се одлучила да направи еден интересен експеримент. Се прошетала и се фотографирала сосема гола на многу познати локации во Њујорк.

Нејзиниот заклучок е дека во денешно време луѓето се повеќе се грижат за тоа што има да се купи во бутиците, отколку за бездомниците покрај кој секојдневно поминуваат. „Се прашав што би се случило кога не би носеле облека и кога би ги изразувале нашите карактери само со своите тела“ – објаснува таа.

„Не се обидувам никого да шокирам, туку создавам уметност“ – рекла Ерика, која се надева дека ќе собере доволно пари за да издаде книга со голите фотографии.

ФОТО: Французинка прошета гола низ Њујорк!

ФОТО: Французинка прошета гола низ Њујорк!

ФОТО: Французинка прошета гола низ Њујорк!

ФОТО: Французинка прошета гола низ Њујорк!

ФОТО: Французинка прошета гола низ Њујорк!

ФОТО: Французинка прошета гола низ Њујорк!

ФОТО: Французинка прошета гола низ Њујорк!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrEmail this to someone